x

Pimp your mind: mindfulness online voor tieners............... 2012-2013

Wat

digitale ontmoetingsplaats waar jongeren kunnen kennismaken met mindfulness en dit kunnen (leren) beoefenen; GavoorGeluk liet de effectiviteit onderzoeken

Waarom

Voorlopige resultaten van een pilootproject waarbij dezelfde trainingen werden aangeboden in secundaire scholen, wezen duidelijk op het potentieel van mindfulness. Met dit project wilden we nagaan of we dezelfde effecten waarnemen bij een online-training.

Hoe

Dit pilootproject wilde jongeren in Vlaanderen een digitale ontmoetingsplaats bieden waar ze op een laagdrempelige manier kunnen kennismaken en oefenen met mindfulness. Ze leren online dat ze zelf hun veerkracht kunnen versterken en hun levenskwaliteit verhogen. Dat helpt in de preventie van depressie en suïcide.

Op de dynamische en interactieve website kunnen jongeren zelf ideeën plaatsen, ervaringen delen en actief mindfulness beoefenen. Het werkmateriaal dat gebruikt wordt in secundaire scholen is online beschikbaar, zodat jongeren volledig gratis een online-training kunnen volgen en wekelijks contact kunnen opnemen met een ervaren mindfulness-trainer.

Met de steun van GaVoorGeluk werd de effectiviteit van deze online-methode onderzocht. Dat onderzoek werd in 2013 afgerond.
 

Partners

Mindfulness vzw o.l.v. Dr. David Dewulf, Prof. Dr. Filip Raes van het Centrum voor Leerpsychologie en Experimentele Psychopathologie van de KU Leuven, GaVoorGeluk

Link

online-via-www-pimpyourmind-be/