x

On track again: app voor jonge suïcidepogers................ 2014

Wat

Ontwikkeling van een gratis app – en website – om suïcidepogers te helpen zichzelf te evalueren, hulp te vinden en contact te leggen met anderen in moeilijke periodes

Waarom

De app voor jonge suïcidepogers is een logische keuze voor de digital natives, die een groot deel van de dag in de weer zijn met smartphones en tablets. Een app is altijd toegankelijk en beschikbaar en ze kunnen hem aanpassen aan hun persoonlijke voorkeuren en behoeften.

Hoe

De app maakt deel uit van een ‘toolkit’ met een psycho-educatieve brochure en een website, en een brochure met website voor de omgeving van suïcidepogers.

Hij bevat bondige informatie, naast een survivalkit (signaleringsplan, veiligheidsplan, to do’s in crisis, hulplijnen) die aansluit bij de website, en een tool om zichzelf te testen. Gebruikers kunnen tekstberichten ontvangen om hen te ondersteunen in een dip of aan te moedigen om hun therapie op te volgen. Ze kunnen de inhoud personaliseren en zo makkelijker en sneller hun weg vinden naar zelfhulp en hulpverlening.

De app is te vinden in Google Play Store of de App Store, via de website van ontrackagain.be. Voor hulpverleners zijn er flyers; er zijn brochures voor de jongeren en voor hun ouders.

Partners

GaVoorGeluk, Cera, Zorg voor Suïcidepogers, suïcidepreventiemedewerkers en hulpverleners van de Centra voor Geestelijke Gezondheidszorg, Vlaamse overheid

Links