Warme Stad Gent schiet uit de startblokken

Op 9 februari 2017 kan iedereen die betrokken is bij of meer wil weten over universele preventie en geestelijke gezondheid van kinderen, jongeren en jongvolwassenen in Gent terecht in de Sint-Pietersabdij. Die dag stelt de stad haar actieplan voor Warme Stad Gent officieel voor.

Een Warme Stad creëert een ondersteunende omgeving voor de kinderen, jongeren en jongvolwassenen in de stad, met een integraal lokaal gezondheidsbeleid dat de veerkracht van mensen versterkt.

Een Warme Stad is een stad waar mensen goed zorgen voor zichzelf en voor elkaar. Symbool van deze verbondenheid is Warme William, de mascotte van de Warme Steden die er op 9 februari ook zal zijn en die nadien een plekje krijgt op verschillende plaatsen in de stad.

Voor de aftrap om 18 uur is er een workshop voor jongeren over het Huis voor Jongeren dat het CAW, de CLB’s, de CGG’s en de kinderpsychiatrie van het UZ Gent willen oprichten. In dit huis kunnen jongeren van 12 tot 25 jaar terecht met hun vragen, maar ook gewoon om te chillen. Via de workshop kunnen jongeren zelf mee vorm geven aan dit huis.

Warme Stad is een pilootproject in 5 Vlaamse steden, dat tot stand kwam met de steun van GavoorGeluk.

Voor de uitnodiging, met informatie over de inschrijving, klik hier.