Warme Stad Gent beloont de warmste daad

In februari 2017 werd Gent officieel voorgesteld als Warme Stad. Warme Stad Gent wil het mentaal welbevinden en de veerkracht van kinderen en jongeren versterken. Intussen krijgen de acties uit het actieplan vorm en is Gent sinds 1 juli 2017 op zoek naar de warmste daad. Die wordt beloond met een citytrip.

Een warme citytrip voor ‘de warmste daad’

Warme Stad Gent reikt met de steun van het Fonds GavoorGeluk een prijs voor ‘de warmste daad’ uit: een citytrip naar keuze voor jongeren tussen 13 en 25 jaar, ter waarde van 5.000 euro voor een groep.

Hoe kan je deelnemen?

Jongeren kunnen tot 20 september 2017 een foto insturen via de website www.warmestadgent.be. Daarbij vermelden ze welk initiatief ze zelf of in groep hebben ondernomen. Het publiek kan vervolgens tot 30 september 2017 via Facebook stemmen op de tien beste foto's. De foto met de meeste likes wint.

Tips voor warme daden?

Een bezoek aan eenzame ouderen, een actie tegen pesten, complimentjes uitdelen op straat, enzovoort. Originaliteit wordt beloond! Initiatieven die een groot engagement aantonen en acties die blijvend zijn, hebben de grootste kans op de prijs.

De prijs wordt uitgereikt in de week van de Geestelijke Gezondheid: op woensdag 11 oktober 2017, tijdens het evenement Geestig Gent op het Woodrow Wilsonplein. Alvast zeker van de partij die dag zijn Jan Matthijs, Fatih, Radio Gaga en Rauw en Onbesproken. Jongeren kunnen zich ook uitleven in de workshops rap of dans en op een vrij podium.