Alles blijft nazinderen

Alles blijft nazinderen: een pakkende getuigenis over suïcide

In Vlaanderen stappen elke dag 3 mensen uit het leven. Marc vande Gucht richtte na de dood van zijn dochter samen met Jan Toye het invloedrijke Fonds GavoorGeluk op. Ze zijn ervan overtuigd dat we met zijn allen kunnen bijdragen tot een betere samenleving door meer oog te leren hebben voor zij die ons omringen. Met hun Fonds GavoorGeluk trachten ze een warme toegevoegde waarde te leveren, een geluksrendement aan de samenleving.

Met zijn tweede boek 'Alles blijft nazinderen - als je kind uit het leven stapt' probeert Marc vande Gucht in de eerste plaats een boodschap van hoop te geven.

"Hoop was mijn overheersende gevoel na het lezen van dit boek, ook al beschrijft Marc zeer intens de ingrijpende, bij momenten bijna verwoestende impact die het verlies van Joke heeft gehad."
prof. dr. Gwendolyn Portzky, UGent, in het voorwoord

 

"We blijven zoeken naar een manier om het onuitsprekelijke verlies een plaats te geven. Maar de pijn en het verdriet hebben intussen deels plaats geruimd voor hoop. Hoop dat de herinnering aan Joke ons kracht blijft geven om andere jongeren te helpen. Ons gezin is onherstelbaar beschadigd voor het leven. We blijven weliswaar dapper verder timmeren aan onze nieuwe weg, maar het verlies blijft. Altijd. Wel weten we intussen dat het rouwproces ervoor heeft gezorgd dat we een aantal dingen nu helemaal anders zien en
doen dan vroeger. Daarom besloot ik dat de tijd rijp was om een boek te schrijven."
Marc Vande Gucht

 

Lezingen

Als ervaringsdeskundige geeft Marc vande Gucht, naar aanleiding van de publicatie van Alles zindert na, een nieuwe reeks lezingen. De eerstvolgende data vindt u hier. De lijst wordt geregeld bijgewerkt.

25 april om 20u in De Boot in Merkem. Meer informatie: www.deboot.be.

21 mei om 20u in Zaal Westkouter in Deinze. Meer informatie: www.westkouter.be