Nora Gharib: nieuwe ambassadeur voor Warme William

Bijna twee jaar lang was comedian en ondernemer Kamal Kharmach de enthousiaste officiële ambassadeur van Warme William, de bewustmakingscampagne van GavoorGeluk die emoties en kwetsbaarheid bespreekbaar wil maken. Op 13 mei 2019 gaf hij de stok door aan tv-gezicht en creatieve duizendpoot Nora Gharib.

Als de eerste ambassadeur van Warme William zorgde Kamal Khamach ervoor dat Warme William er staat als concept, en wakkerde hij de bekendheid van het logo aan. Hij reisde Vlaanderen rond om duiding en context te geven: wat willen we bereiken met Warme William, waarom, en hoe?

In mei nam Nora Gharib deze taak van hem over. Ze geeft er haar eigen invulling aan. Luister hier hoe ze vertelt over de Warme Williams in haar eigen leven. Kamal Kharmach doet ook na de ‘overdracht van de macht’ gewoon voort als vriend van Warme William. “Ambassadeur ben je niet voor één jaar, dat ben je voor het leven,” zegt hij.

Bekijk hier ook het filmpje van VRT-nieuws over de Warme William-campagne en de Warme Steden waar de campagne een thuis vindt. Sinds augustus mogen zich al 42 steden en gemeenten in Vlaanderen een Warme Stad of Gemeente noemen.